onsdag 20 juni 2007

Revolution!

Liberté, Egalité et Fraternité..

(...et Le Fastfood)

Idag kommer jag ut på bloggen som vegeterian (med fet modifikation). Tuggar visserligen fortfarande i mig både fågel och fisk, men skippar mitt-i-mellan.
-
It´s not Hallal.. ;)

Det är inte främst så att jag tycker synd om djuren. Jag skippade Kossan Mu och Nasse för skojs skull. Ville kolla om man kunde leva utan the meat. utan att lida

-Daim right, det gick. Så bra att jag fick ont i magen när jag skulle börja äta det igen.
*tittar plågad av minnet på magen*
Jag la av med nötet och fläsket helt och hållet, nöjde mig med firre och börja finna mig tillrätta med mina nya kostvanor.

Började till och med me fågel igen när jag träffade S eftersom jag inte ville verka knepig när vi började dejta. (Hon åt inte heller fågel innan hon träffade mig, men började samtidigt med fågel av samma anledning som jag. Dejting-idioti.)


Nothing was new, I was still the same same.
Det var typ det som var lite av problemet. Eller snarare är. Veg-käk har varit kost för renlevnadsmänniskor tidigare. Men min generation veg´s (jag i varje fall), vill fortfarande ha den dåliga maten. Junkfood is the shit om man är bakis eller om man helt enkelt är sunkig för en dag.

What to do?

-Vafan, cous cous-sallad med feta och ajvar funkar inte. Hötorgs-burgarna är typ det närmaste riktigt sjyst veg-junkfood jag har kommit. Möjligtvis Grillkiosken på Slussen kan kandidera med sin soya-burgare, men hur kul är det att åka runt halva stan för att fylle-mumsa halv fyra på natten?

Jag kräver jämlikhet!

Brev:

Kära penning-kåta entreprenörer!
Starta Junk-Veggie-Donalds. Den behövs. Det är ett helt marknadsegment som lägger sina pengar på taxi, istället för en plusmeny på eran potentielle Junk-Veggie-Donalds. Vi har väntat länge nog nu.

Vänliga hälsningar,
J.That´s all for now, mes amigos!

/J.

6 kommentarer:

catya sa...

VA?
Äter du inte döda djur? VAFAN!

Jag skulle inte leva utan rött kött. Aldrig. Döda, blodiga saker is the shit. ;)
Fast joo.. fram för mer veggie-junk, för det är asgott.

Not Indie, nor Emo. sa...

c: Det är inte så att jag har slutat ha våta dagdrömmar om en medium-rare Tournedoux med honungsglaserade rotfrukter och timjansky. Preleminärt lite hemmaslagen bearnaise.

-It´s not the same med Pippi. :(

Fast jag skulle nog aldrig äta det... sjukt.

elin sa...

Du borde tycka synd om djuren, visa lite empati... För övrigt så finns det ju pizza! Det är ju bara att säja till "utan skinka" exempelvis. Falafelrulle är oxå gott om man är bakis, men pizza är bäst. Fan vad gott det vore med pizza just nu... inte för att jag är bakis, men det vore gott ändå.

Not Indie, nor Emo. sa...

Elin: -Falafel-djuret har oxå känslor! *ser sträng ut*

Fast pizza vore grymt idag. Ner med matlådorna!!! I morgon är det lön. :D

elin sa...

Men jag håller med om att ett Junk-veggie-Donald's skulle vara asbra!

Not Indie, nor Emo. sa...

Vive la junk-food!