onsdag 11 juli 2007

Dagens sanning I

Det här blir en lite serie över insikter som jag har luskat ut. Tänkte att om jag skriver dom så kanske rent av jag lyssnar på dem. Dessutom är jag så pass fräck att jag inte tänker urveckla tankegångarna kring dem. Det är mest för att göra dem mer flexibla. Ungefär som med lycka; om du defenierar och bestämmer villkoren för lycka, försvinner magin och glädjen med den. Insikter är beständiga, men får olika innebörd för den som lyssnar beroende på vart den personen befinner sig i livet.

Jag skriver insikterna i grått, eftersom inget är svart eller vitt. :)

Inleder serien med min absolut mest använda käpphäst.

Insikt 1.
Allt förändras. Det enda vi kan påverka är i vilken riktning förändringen ska ske.

/J.

4 kommentarer:

elin sa...

Jocke hur mår du igentligen? Du verkar hålla på att förvandlas till någon sorts vis smurf som spår i teblad och kommer med djupa insikter. Betyder det att det är dig man ska komma till nu om man vill ha kloka råd?...

Not Indie, nor Emo. sa...

"All the answers you seek are within you, but I can inspire you to look within yourself."
*Ler vist*

Jo. Jag är nog mest av allt en vis smurf. Jag har hittills bara dolt det rätt bra. :)

/J

catya sa...

Jag fick helt plötsligt för mig att du pratar som Yoda.. :)

Anonym sa...

åh du är så smart mitt barn!