tisdag 21 augusti 2007

[flashbacks:]

Verkar bli lite av en memoar av arbetssökande den här sista veckan. Finns det nåt mer dramatiskt och ångestfyllt än att leta jobb? -Visst, massor! Men jag passar på att skriva om det nu medan jag sitter min sista vecka i denna statliga betongklump som jag på nåt märkligt sätt kommit att älska. (Nåja... tycka om som en jobbig och rolig släkting)

Hur hamnade jag här?
När halva min kropp höll på att paja jobbade jag 2 meter under marken och sorterade bikins. Inget skämt. Det var min arbetsuppgift + att flytta lite lådor ibland. Okej, ibland fick jag dona med lite andra saker, men i praktiken var det allt jag gjorde. Jag såg varken ljus eller andades syre under arbetsdagen. Ibland fick jag komma på möten som mest bestod av korsförhör och vuxenmobbing.
Jag sa upp mig.

Sökte jobb på byråer som originalare och AD-assistent. Gick nästan bra. Men bara nästan. Jag fick ju inget jobb liksom. Så eftersom hyreslägenhet koster hyra (man kan nästan höra det på namnet) började jag leta runt på andra ställen och i andra branscher.
Hittade bland annat ett jobb på skatteverket. Det krävde att man hade 8000 nedslag per timme. På nummerdelen på tangentbordet.
Jag hade inte 8000 nedslag per timme.
Jag satt och övade mig i att skriva snabbt på nummerplatta. Flera dagar. Kom upp i 6500 nedslag. Dom hörde inte av sig. Kände att allt gick åt helvete.

Gick en dag till AMS på Östermalm för att vidimera ett gäng arbetsintyg och betyg, så att jag kunde bli uppkopplad mot vikariepoolen. Stället gick knappt att hitta. Det är maskerat så att ingen ska se att man är arbetslös östermalmare (huuuuh, vilken skam!) om man råkar gå in i den hemliga dörren. Helknäppt.

Hittade där av en slump nåt värvningsexpo till ett hemligt projekt. Jaha, tänkte ja. Let´s do this. Sen var jag här helt plötsligt. Bland en massa sköna människor som alla förmodligen har genomgått sin egen version av att skriva 8000 tecken på nummer platta.

Nu bär det snart av igen. Och nu är det nio minuter kvar på idag. Tre dagar kvar!

Boooo!
/J.

Inga kommentarer: