torsdag 15 november 2007

Elaka människor

Jag hade en feberdröm nyligen som handlade om elaka människor. De, vars blick, idiotförklarar en, de som inte låter få ställa en fråga. De som jobbar aktivt för att alla människor runt omkring dem ska försöka vara något annat än dom är. De verkar ha listat ut allting och inte behöver inte någonsin fråga om någon om råd.
Mitt liv har varit en vandring genom bland elaka människor. Vissa har, under korta ögonblick, tagit bort all min självkänsla och andra har inte ens berört mig.
I min dröm kom ja fram till att de flesta helt enkelt saknar en erfarenhet; att stå helt utan svar, helt ensam och inse att det här är ett återkommande moment i livet. Jag hoppas att alla får den erfarenheten, för den omvandlar oftast en massa dryg attityd till hjärtlighet. Min värld behöver mer hjärtlighet, mindre dryg attityd.

Nu ska jag sova igen...

Inga kommentarer: