onsdag 21 november 2007

Nattens dröm:

Jag var på resa nånstans, tror att det var en resa tillbaks till Teneriffa eftersom både Fredrik och Evelin var där och vi sprang omkring i stora sanddynor. Det var varmt skönt och jag ville aldrig mer åka tillbaks till Sverige.
När dagen för hemfärd kom försov jag mig till mitt plan. Det gick klockan 07.00 och jag hade ställt klockan på 06.30. Jag vaknade upp klockan 09.00. Som tur var hade mina föräldrar åkt dit på egen hand, en dag efter mig, så jag fick bo på deras hotellrum i en dag.
Eftersom att jag visste att det skulle bli grymt dyrt att åka reguljärt på hemvägen stack jag iväg på egen hand till flygplatsen för att skaffa en sista minuten biljett. På vägen dit började alla prata arabiska och jag började inse att jag var i trubbel. Sen blev det fler och fler bussbyten ju närmare jag kom. Till slut kom jag fram till ett hotell (vilket var självklart jag skulle ju vänta in mitt plan).
På det hotellet var det en självklarhet att man skulle beställa in champagne upp till rummet. Denna skull avnjutas med vetebullar i valnötsformat, apelsinmarmelad och frostad hallonsylt. Det fanns dock ingen frostad hallonsylt i på mitt hotell. Däremot fick jag med en stor gammaldags radio som spelade en låt med Jens Lekman.
Den äldre mannen som kom med roomservicen, slog sig ner vid mitt bord i rummet. Han drack champagne och åt lite vetebullar med marmelad. Jag fick en känsla av att det var en del av servicen, så jag slapp sitta själv på ett hotellrum, med champagne, bullar och Jens Lekman på radion.

Jag tror jag kom med planet hem. Jag är inte riktigt säker. Kanske mitt alterego i drömvärlden sitter standby på ett hotell i ett arabisktalande land. Kanske äter han bullar, dricker champagne och lyssnar på radio. Det skulle nog vara okej.

1 kommentar:

Evelin Vastero sa...

Jag tyckte väl jag såg dig på stranden i går!