måndag 3 december 2007

Att utmana ödet.

Jag tror att jag har rätt goda chanser att bli galen. Har gett mig fan på att få kläm på 2.0 grejen helt och hållet, nu efter att jag har spanat in byråerna jag vill praktisera på. Ingen annan verkar tycka att det är särskilt spännande, men jag tycker det andas framtid. På riktigt.

Så vad är mitt första steg?
- Tämja xml och feeds. Eller snarare feeds. Eller snarare hur man använder brända feeds i webbsidor. Tyckte det var ett bra förstasteg. Dessvärre finns det ju knappt några lärare på det här området och ställer man frågor på forum möts man för det mesta av RTFM. Framförallt av de som inte vet själva. Så jag bläddrar hläpsidor och mer hjälpsidor. Det står inte ett jota på några forum. Någon borde ju ha gjort det här tidigare.

-Hmm.. It´s tricky though. Nånting säger mig att man egentligen borde använda ett CMS istället för att hålla på att importera inläggen som xml-data. Men jag vet att det borde funka. *envis*

Någon vänlig själ som har några tips?

Någon som ens fattar vad jag pratar om?

5 kommentarer:

Unknown sa...

Vill du skapa feeds, eller prenumerera på feeds, eller bara haja hur det funkar??

J. Nystrom sa...

Jag vill använda mina feeds från den här bloggen till en annan sida. Tänkte göra en företagsblogg för J Nystrom Design, men ha den liggandes på sidan.

Eftersom rss i grunden är xml-dokument borde det gå att hitta xml-källan på webben (nånstans måste den ju komman ifrån) och sen använda den till en sida gjord i Spry.

Eller är jag ute och cyklar? :)

Unknown sa...

Ah ok.
Jag hade lite problem med ditt rss-feed, men jag löste det tillslut.

Anyways, här är adressen till ditt rss-feed:
http://www.blogger.com/feeds/6554812014048594353/posts/default

Och här har du lite material, det står om rss och så finns det lite länkar till lite olika rss-läsare och byggare:
http://www.xul.fr/en-xml-rss.html#using-website

HÖRS!

J. Nystrom sa...

Tack Amigo! Får iof inte feedsen att funka på den adressen, men jag känner igne länken du skickade. Får väl ta och hårdplugga den. :)

Tack.

Unknown sa...

hmm du kanske inte fick med hela i fönstret, den är
http://www.blogger.com/feeds/6554812014048594353
/posts/default

fast utan radbrytet då förstås ;)