måndag 10 december 2007

Glömda löften

Idag köpte jag en ask aladdin efter skolan. Jag behövde chocklad. 70 procentig Lindt Excellent var helt enkelt inte tillräckligt för att mitt behov skulle tillfredsställas. Det gick djupare än att lite seratoniner som behövde snålskjuts.

Jag behövde en medalj som sa att jag är bra-bra och en symbol för att vuxenlivet är riktigt kul. Ett spontant inköp av chokladask, till mig själv, på en regning måndag var det enda som uppfyllde min ovanstående kravspecifikation.
När jag la fram asken i kassan kunde jag för ett kort tag genom tidens slöja, höra skrattet från en lycklig pojke som bestämt sig för att göra alla roliga sakerna som han vill när han blir vuxen. Leende vandrade jag hem genom regnet, med ett fast grepp runt min chokladask och huvudet fullt av en massa nyförlivade drömmar som jag burit på i hemlighet.

Inga kommentarer: