onsdag 12 december 2007

Lagarna funkar inte längre..Idag lanserades en ny funktion på Piratbukten. Den gör att man kan leta rätt på den musiken man gillar. Antingen via gengre eller via artist. Dom har använt sig av informationen som finns tillgänglig på LastFM och dessutom kan man använda en pop-up radio för att lyssna på musiken som hör till torrenten.

Jag tycker i och för sig att man kan lägga några kronor och köpa musik på klicknet eller via någon annan kanal som gör att artisten kan äta något än blodpudding.
- Helst inte Itunes. Det är visserligen bra sökverktyg, men ger färre pengar till artisten, samt färre möjligheter att nyttja musiken som användare. Låsta format känns sååå 2005. ;)


Hur som helst tänker jag på det här med lagarna kring marknadskrafter. Inte fasen är det pengarna som driver TPB att utveckla smarta och intressanta lösningar. Det är status bland comunityn och en vision om något större än ett fett banksaldo... Skulle vara kul om företag kunde applicera mer status och vision på sin produktutveckling.

Ironiskt nog (eftersom jag just dissade Itunes) ligger Apple längst fram i den ligan. Massor av varumärkesfans och visioner. Kanske är det därför dom kan lyfta både marknadsandelar och ta bra betalt för sina produkter...


Vore kul att korsbefrukta dom... :)

5 kommentarer:

Unknown sa...

Tjaa, vad driver open source?

J. Nystrom sa...

Status och visioner. Kanske nåt att stoppa i cv:t...
...plus att alla tjänar på det.

Fast jag fattar inte var utvecklarna hittar sina pengar. *konfunderad*

Anonym sa...

Det är antingen som i fallet piratebay, genom annonsering, eller som i fallet med oprativsystemet Linux, som ju är opensource. Du kan ladda ner det gratis, men vill du ha support får du köpa det. Vem fan vill betala för support när man inte behöver det så ofta, och om man behöver det så finns det på nätet? Tja, med tanke på att hela den Brasilianska staten ska/har gått över till opensource, dvs. Linux, och de har ju inte riktigt tid eller lust att sitta och hitta grejer på nätet. Så det finns rätt bra med pengar i opensource.

Men sen kommer man ju även rätt långt på övertygelse och visioner, som du sa.

Unknown sa...

Vi vann årets bästa byrå i resumé förresten =)

ordverifieringen idag är: powmeck

J. Nystrom sa...

Viva Brasil!
Glad lucia, Mr powmeck!