onsdag 5 december 2007

#overload....

Kort resumé:
Sol hade konsert igår. Vi hade fotovernisage i skolan igår. Jag fick en tid till praktik intervju igår. - Sjukt kul.

Är lite virrig idag bara. Har fått grymt mycket bättre fart med allting efter att jag i varje fall förflyttat ett steg framåt i praktikprojektet. Sitter och monster-researchar typ allt 2.0-igt som jag kan komma över. Det är beroendeframkallande och ofta obegripligt.
Försöker få kläm på Feeds-delen. Jag får ursäkta mig sen sist, gav inga förklaringar; Feeds är den där funktionen som gör att man prenumerar på uppdateringar, istället för att man måste surfa runt till alla sidor. (Tog upp det tidigare i nåt inlägg.)
Hur som helst kan man publicera feeds:en på olika sätt och dessutom använda dom "i" webbsidor efter som de är uppbyggda på en kodning som heter xml, vilken i sin tur är rätt enkel att hantera. Det som körde ihop sig för mig var att hitta var xml-filen publicerades på webben. Det är fortfarande en gåta. :/

Dessutom måste jag in och puts upp mina kunskaper i Second Life, eftersom byrån jag ska prata med håller på med rätt mycket coola projekt där. Just nu är jag i fasen att välja namn på min avatar. Man får välja förnamn men inte efternamn.
Frågan är, ska man vara cool eller riktig?

Om jag ska "jobba" i second life kanske jag måste vara lite representabel? Typ: Joakim Nostram. Eller är man mer second life:ig om man heter Jim Balbozar eller Bob Supermarine? Hmmm... Det sista låter ju rätt coolt.
Fast det ska ju gå att komma ihåg.... *skakar på huvet*

Hur som helst är allt rätt rörigt. Jag tror att jag helt enkelt får skrivas ner en liten strategi för hus jag ska få ihop allt.

Hmm. Planen för kvällen består av mat + full metal alchemist + grymt mycket bloggläsande.

Hasta mañana!
//J.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Frågan är om du har rätt approach, jag utgår ifrån att det inte finns någon faktisk xml-fil utan alla dina inlägg ligger i en databas, när en webbläsare kallar på sidan så spottar den ut innehållet antingen i form av html eller xml, men del av adressen försvann förut det ska vara:

http://www.blogger.com/feeds/6554812014048594353
/posts/default

Utan radbryt, prova och dra in den adressen i en webbläsare så ser du att ditt feed är där =)

J. Nystrom sa...

Ah! Det är samma adress som jag kollat på tidigare...

Grejen är att jag brände min feed med Feedburner sen. Jag tror att man får ut en xml-fil som browsern automatiskt tolkar som feed och stylar den därefter.

Min feedburneradress:
http://feeds.feedburner.com/indiemakesmeemo

Grejen är att man kann lägga till ett (Php?-)script på slutet av adressen som gör att man får den i rss (alla feeds från blogger är i grunden atom 1.0)
scriptet lyder ?alt=rss

Grejen är att jag provade att lägga till filttillägget .xml på ovanstående. Det funkade. Alltså borde det vara ett xml som ligger uppe. :)

..eh nu blev det sådär rörigt igen. ;)