lördag 1 december 2007

Tack för igår.

Igår var det avslut för cykelturnén och tågturnén. Emil Jensen får äntligen vila.
På Södra Teatern, knöt han ihop en lång, men ack så grym turné tillsammans med Edda Magnason.

Han varnade visserligen för att alla spontana oneliners kanske inte skulle kännas full så spontana andra gången man hörde dom. Fast det gjorde dom. Det kände lika bra igen...
Jag känner mig helt uppladdad efter en konsert/föreställning som jag fortfarande har hittat en passande beskrivning för.
Jag och mitt konsertsällskap stod efteråt och försökte sätta ord vad vi hade sett:
- Eh, typ singer-song writer med spoken word. Och performance. Och lite politisk kritik och standup. Och tankar om hur det är att vara människa. Och om hur det är att vara människa bland människor. Och om hur det är att vara.

- Ja, jag hör hur det låter. Surdegsvänster och vilse i pannkakan, men det är fel, fel, fel. Det här är den absolut viktigaste artisten vi har i Sverige just nu och jag hoppas att får det utrymme som han förtjänar.
Det som är hans viktigaste budskap är att allt blir bra. Det är bra. Även när det är dåligt. Jag gillar den inställningen... Det känns sunt. Naivt och sunt. Naivt är sunt. :)

Tack.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja han är ju så bra! Så sjukt smart och rolig! /Elin