tisdag 22 januari 2008

Ctrl Alt Delete... Restart? [X] Yes [_] No

Äntligen har jag startat om mitt liv. Igår blev nämligen lite träning och bra mat. Sov gott och vaknade upp med lätt träningsvärk, men med ett rejält gott humör.

Terminsprojektet är i hamn, har haft en grymt bra lektion med Mattias Dahlquist där vi har gått igenom Premier, Flash och... Moviemaker(?!). Fet konstigt att vi ska lära oss ett hittepå-kom-med-operativsystemet-program, vad det nu finns att lära.. Well, fick i varje fall lite behållning av lektionen. Vet hur man fixar alfa-kanaler i Premier nu. Känns bra. :)

Nu ska jag försöka stilla min bauta-hunger som har hållt i sig sedan träningen igår.

Sen ska siten online!

3 kommentarer:

Tem sa...

"hittepå-kom-med-operativsystemet-program". Vaf?? Windows moviemaker är ju helt sjukt bra!!

Det har räddat mig många ggr när man måste klippa ihop video lite snabbt. Det är ju inte alla gånger man orkar dra igång Premiere bara för att göra lite enklare videoredigering. Plus att det är ju inte heller alla som har råd att köpa Premiere eller ngt liknande program.

Fixar alfakanaler? As in löser problemet med dem, eller skapar dem?

J. Nystrom sa...

Skapar. Eller snarare greenscreenar grejor.

Och Wmm suger. Alltid.

Har man bara en kanal för video blir det oftast inte så lattjo prylar som kommer ut. Dessutom ligger klippen relativt på timelinen iställt för absolut.
Me not like.

Tem sa...

Meh.. WMM är ju inte till för att göra ett Fellini masterpiece eller en monolitblockbuster á la sagan om ringen. Det gör precis vad det lovar, varken mer eller mindre. Ta t.ex. iFilm eller vad det nu heter (osx movie maker) som lovar att förbättra ditt liv genom att vara en del av iLife, windows movie maker är enbart till för att klippa lite och det gör det förbannat bra. ;P

Ah, ska du börja jobba något med chroma key? Det är lite joxigt ibland, men förbannat kul! =)