lördag 26 januari 2008

- Åh, så opraktiskt!

Jag håller på att packa ihop och städa. Rensa ut det som absolut inte är nödvändigt. Det är precis så skönt som jag minns att det var. Sist jag gjorde något liknande var när jag efter en misslyckad kärlekshistoria och en mindre livskris bestämde mig för att avveckla mitt liv i Stockholm, packa en väska med absolut nödvändigaste prylarna och flytta till Malmö. Jag var där i nån dag och hängde med min syster. Sen stack jag tillbaks till Stockholm. Fast mitt liv var liksom fortfarande lite avvecklat här. Det är nog därför jag har längtat hela den här tiden att komma iväg.
Det är lite som att min livsresa tog en biljett på standby.

I min utrensing av prylar jar jag kommit fram till att det är dom banala och obegripliga prylarna som spelar roll för mig. Snäckskal, stenar och gamla parfymer. Tändsticksaskar och riktigt speciella skissblock (de från Gotland).

Jag tror liksom att jag klara mig rätt bra med hjälp av en laptop, den fyller de flesta behov jag har. Möjligtvis en sjyst kockkniv också. Det är de praktiska sakerna.

Men jag behöver mer än praktiska saker. Jag vågar till och med säga att jag verkligen behöver lite opraktiska saker för att känna mig till freds med livet. Jag är opraktisk. Jag behöver snäckskal och stenar, annars är jag inte jag.

2 kommentarer:

Daniel Lampinen sa...

Du bör se det här:

http://www.youtube.com/watch?v=YJr942aFK_0

J. Nystrom sa...

hahahaha. Malmö-hatets stad.
Fast jag får iof oxå utslag av käcka indie-brudar, så jag kan nog bli en del av helheten.

Ska kolla upp en snabbkurs i skånska. ;)