tisdag 5 februari 2008

El Stockholmo

Har haft ett par hektiska dagar i Stockholm. Känns lite skumt. - This is not my main town any more.
I söndags klev jag av bussen vid klockan 1800 och stack direkt hem till JT och TheJennie för att mumsa delikat fiskgryta och snacka idéer om JGruppen.

Eftersom jag bor i min mammas övernattningslägenhet insåg jag att jag var tvungen att fixa lite frukostmat plus en tandborste. Killen i kassan tittade trött och gav mig ett skevt leende.
- 191 kronor, tack.
Stockholmspriser suger. Jag vet att många hävdar att det inte är någon skillnad i prisläget mellan Stockholm och resten av landet. Men det är det. Och det svider.

Igår hade jag en grymt bra dag på skolan med Skriv-lektion och en super-intressant föreläsning om viral marknadsföring i mobila medier.
Efter blev det en shoppingrunda med siktet inställt på träningskläder. Löplabbet hade stängt så skor uteblev. Valde den enda träningsformen som funkar utan skor:
-Yoga. 75 minuter.
Kände mig rätt ödmjuk efteråt.

Nu sitter jag på en heldagsredovisning terminsprojekt. Suck! *tittar trött fram mot powerpointpresentationen*

Garanterar att det blir fler inlägg sen.

3 kommentarer:

catya sa...

Visst fan är det knäppt när man inte bott i Sthlm på ett tag? Jag är helt knäckt efter varje visit. Jag trivs ju här på landet. :)

Daniel Lampinen sa...

Om man planerar och reglerar sina inköp (typ åker tunnelbana istället för bil och utnyttjar de många second hand-affärer som finns) så kan det bli billigare att leva i Sthlm. Om man skaffar personliga konsumtionsregler, och kontinuerligt redigerar dem till en lämplig nivå, så kan man bli rik och nöjd.

Vi har höga löner i Sverige. Därför kan man spara mycket. Om man inte bara kör den standardkonsumtion som innebär att köpa det första bästa/det som finns närmast till hands.

J. Nystrom sa...

Catya: Word! Jag har varit ortodox Stockholmare hela livet. Det är först nu jag märker hur jävla sjukt läge det varit hela tiden.
- Grymt fin bild by the way.

Daniel: Det är sant att man kan bli rik och nöjd, genom att skapa konsumtionsregler. Det är bara det att Stockholm, liksom många andra huvudstäder, äter ett hål i ens plånbok så fort man bara släpper lite på tyglarna.
Som student blir det allt mer påtagligt, trots att man skapar konsumtionsregler.

Secondhandbutikerna erbjuder i många fall dyrare och sämre kläder än H&M så jag köper inte riktigt det påståendet.

Men jag tror å andra sidan att det ligger rätt mycket i dina tankar om alternativa konsumtionsbeteenden.