tisdag 4 mars 2008

Ett liv i Exil

Joakim är webb-/designer-/kommunikatör-nånting i Malmö. Någon måste ju vara det.

Jag inser att jag faktiskt kommer vara kvar här nere i det vindiga och vackra i typ sju veckor. Inte mig emot. Känns riktigt trevligt. Jag har grymt mycket att göra, men äntligen har jag faktiskt möjlighet att sitta ned och försöka reda ut trådarna på mitt lilla småtrassel.

Dessutom har kanske inte alla fattat varför eller om jag har flyttat. Bakgrunden är att jag helt enkelt kände att Stockholm inte gav mig någon mer. Inte där jag är just nu i varje fall. Sen finns det en annan lite mer existensiell aspekt av det hela.

Jag bär på en dröm som inte riktigt hänger ihop med min verklighet. Det kanske låter jättestört, men jag vill bli en av alla dem som lämnade sina småstäder för att bli en del av den stora staden och förändra världen med min musik/konst/ideologier.
Nu är det ju bara det att jag är uppfödd i Stockholm. På Östermalm, bara för att festa till det ytterligare. Jag insåg rätt snabbt att jag inte kunde flytta till staden jag redan bodde i och att flytta till söder för att leva något bohemliv kändes bara dumt. Så jag fick lösa det här på nåt annat sätt. Malmö.

Jag låtsas att jag är på äventyr. Att jag har kommit till den stora staden och flytt min lilla inskränkta småstad, där alla måste passa in eller dö. Att jag ska lära känna nytt folk och starta ett rockband. Att jag ska vara djärv och brinna sådär starkt för saker. Att jag kan se tillbaka på de som stannade och ha överseende. Att jag är en av dem som försvann.

Därför har jag flyttat till Malmö.

Inga kommentarer: