onsdag 26 mars 2008

Reality check

Den 25:e är en dag av både glädje och sorg. Räkningar och lön. Mest räkningar.

Däremot har jag insett att om man är lite på alerten och orkar tjafsa med folk kan man få ned kostnaderna rätt ordentligt. Så även denna månad då ett otrevligt kuvert, dekorerad med Trygg-Hansas loggo, damp ner i den c/o-märkta brevlådan.
Jag insåg att jag hade flyttat och att jag inte längre bodde i en två i Stockholm. Alltså borde min hemförsäkring bli billigare. Jag gjorde en provuträkning på nätet med Sol's adress. Insåg att jag ska betala 1535 kronor istället för 1645 kronor som jag betalar nu per år. En hundring är alltid en hundring, tänkte jag.
- Big mistake.
- Big, big, big, mistake.

Samtalet:

"-Jaha, säger killen på Trygg-Hansa. Så vart ska du bo?

Jag uppger adressen.

- Aha. Hur stor yta kommer du disponera?
- Eh, tja 15 kvadrat, svarar jag.

Jag hinner till och med tänka att det här kommer bli superbilligt innan killen på andra sidan börjar prata.

- Jaaa. Det här kommer kosta 1974 kronor per år.
- Men, va i he.. Va?
- Ja, vi har ju kalkyler på det här.
- Ska jag flytta till ett farligt område? frågar jag.
- Eh. Vi har som sagt kalkyler. Din hemförsäkring täcker överfall, hälsar försäkringsnissen.
- Jaha. Så jag höjde precis min försäkringskostnad? frågar jag.
- Vill du den uppdelad i halvårsbelopp?
- Ja tack, svarar jag och känner mig lite lurad.

Gatan utanför viskade hånfullt:
- Welcome to the hood, Bel Air boy.

Inga kommentarer: