lördag 12 april 2008

Relationsanarki och Verklighetsspel

Har kollat in Dr Andie, som behandlar relationer för vad de verkligen är snarare än vad normerna i samhället föreskriver dem att vara. På hennes sida kan man hitta intressanta artiklar om relationsteorier och länkar som till exempel alternativ sexupplysning. Andie står bakom manifestet Relationsanarki, vilken även finns i en sammanfattad form Relationsanarki i 8 punkter.

Löst sammanfattat handlar det om att man inte behöver stoppa in relationer i fack såsom, sexpartner, vän, kärleksparter etc. Alla relationer har ett unik värde i sig och genom att låta relationen få leva sitt liv utan att kategorisera den, begränsas den inte och man ger den full potential att utvecklas.

Förutom att driva debatten om hur relationer kan se ut, står även Andie bakom som en producenterna till den iEmmy vinnande Sanning om Marika som sändes på SVT.
Sanningen om Marika är ett verklighetsspel.

[..]Det vanligaste sättet att delta i verklighetsspel är att agera som om spelets verklighet var sann. Deltagaren tar aktiv del i skapandet av berättelsen på samma sätt som under ett lajv eller rollspel, även om hon inte nödvändigtvis spelar en roll utan kan agera utifrån sin verkliga identitet. Detta sätt att spela på kallas för ARG. (Alternate Reality Game).

Verklighetsspel är dock som genre bredare, då det även innefattar spel som inte utger sig för att vara en alternativ verklighet. [....]

/Wikipedia

Intressant. Mycket intressant.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska vi starta en tävling i trendkoll? Skrev precis om ARG-spel för Urban Lifestyle ;) Trevlig helg b.t.w! /kram Jen

Joakim Nyström sa...

haha. Gärna. Du får ha koll på de tråkiga, men viktiga delarna, så tar jag de roliga...

Hoppas du oxå får det gött.
Och ta för i h*lvete och börja använda jaikun. Det där där alla finns.