onsdag 21 maj 2008

Dags för ett nytt syntax

Har landat på Lådna och sitter med lite jobb på verandan. Jag håller på att få en massa insikter på en gång. Den som är värd att nämnas är att man blir aldrig ledig om man inte tar ledigt. Okej. Hela resonemanget är ju logiskt, men det är först nu som jag har greppat det.

Tidigare har jag alltid jobbat efter tesen att när jag väl är klar med allt jobb så blir jag ledig. Förra veckan insåg jag att jag aldrig mer i livet kommer bli klar med allt jobb. Och att det var en bra sak. Det betyder att det går bra.
Det som inte är bra med det är att jag fortfarande använder samma premisser för att skapa ledighet som jag gjorde tidigare. Kortfattat: Om jag inte hittar ett nytt system så kommer jag jobba ihjäl mig.

Lösningen är löjligt enkel. Stoppa in ledighet och följa den. Precis som med träning, plugg och jobb. Jag tycker om alla dom sakerna, men det är ju först när jag avsätter tid som jag verkligen kan fokusera på dem.

Jag kommer göra det alla har pratat om, men som jag aldrig har fattat.

Därför bli den första grej jag avsätter tid till blir att skriva ett schema. Helt enkelt för att jag inte orkar göra en detaljplanering. Men det är ett steg. Sen kommer jag bli bättre. Hela tiden. Varje dag. Precis som jag alltid har gjort.

På fredag eftermiddag till söndag är jag ledig. Ska bli skönt.

Inga kommentarer: