onsdag 28 maj 2008

SjälvvaltÄnnu en gryningsmorgon med enbart nattbuss och stängda butiker som sällskap.
Varför håller jag på så här? frågar jag migsjälv. Svaret kommer nästan omedelbart: för att jag vill uppleva lite mer. Även om det råkar vara just lite fler soluppgångar.

Just nu är det fullt upp med allting. Egentligen är det nog ingen större skillnad på belastning, utan mer en fråga om ork. Har nåt ett av mina uppsatta mål och lyckades klämma in två dagars ledigt i skärgården. Det var först efter dem som jag insåg att jag måste se över hur mycket jag tar på mig och när. Man kan ju köra på i det tempot jag gjort senaste kvartalet. Men det har ett pris.

Jag kommer ihåg en debattartikel i SvD. Den handlade om man skulle lägga alla kulturpengar på vård istället. Man lyfte upp att det var viktigt att folk fick leva, men att de faktiskt måste ha något att leva för efter att de blivit botade.

Samma sak känner jag nu. Jag behöver komma ihåg mitt varför. Varför jag sitter uppe och jobbar på 'kvällspasset'. Varför jag har satt ambitionsnivån relativt högt. Varför jag har valt att byta bort närhet till vänner mot ett vitt pappersark.

Svårt att svara på. Men det är viktigt om jag ska orka köra på. Det får helt enkelt ta lite mer tid ibland. För att hitta svaret.

Jag tror att jag valt allt för att lära känna migsjälv. För att det ger genklang i migsjälv. Fast jag behöver mer. Träning, vänner och några tillfällen att låta tankarna vandra.

Nu blir det frukost. SJ-frukost. :-)

------
0705088075

Inga kommentarer: