lördag 3 maj 2008

Skrutt...

Min hals är rosslig. Jag sitter med halsduk och navigerar genom det sjunde helvetet AKA skatteverkets samtliga blanketter i PDF-format. Ingen går att ladda ner direkt, utan man tvingas att ladda otyget i browsern. Om de ändå ska sig besväret att göra otyget digitalt så undrar jag lite spontant varför de inte väljer att gör det sökbart?
Varför tror så många (särskilt myndigheter) att pdf:er är det bästa möjliga formatet?

Om de lägger ut info i en pdf så har de väl ändå gjort sig besväret att länka upp indexet, tänker jag och klickar.

Ett hjärndött dokument stirrar tillbaka på mig genom Acrobat Reader...
- Klick-klick, provar jag igen.

Jag är kvar på samma plats i dokumentet.

- Ctrl + klick?... Jag ler lite ingivande.

Dokument 29512.pdf fattar inte.

Det är inte hos honom felet ligger. Allt är föräldrarnas fel, Skatteverkets webbavdelning.
-Usch. Det borde finnas en domstol som dömer ut workshop timmar till de som hanterar information på ett så otroligt dåligt vis. Det eller tvingas rista sina dokument på runstenar i ett år, så att de får koll på vilka fördelar ny teknik kan bidra med.

Inga kommentarer: