fredag 13 juni 2008

Om att helt enkelt säga nej.

Det har varit svårt att undgå om att det snart är dags för röstning om FRA-lagen, som kommer göra det lagligt för Sveriges försvar att avlyssna hela sveriges internettrafik. Det är ett 20-tal internetleverantörer som kommer bli tvugna att öppna sina nät föt Försvarets radioanstal, så att de kan filtrera all internettrafik.
Det handlar alltså inte om att avlyssna misstänkta brottslingar utan ett helt land. Dessutom kommer informationen fungerar som utbytesvara med andra länders underrättelsetjänster.

Någon påpeka i en artikel på aftonbladet att detta har skett hur länge som helst, men att det genom en lagändring nu blir lagligt. Mitt svar är att det förekommer inscestiösa våldtäkter i världen, men det är likt förbannat inget bra argument för att göra det lagligt.

Jag tycker att det är viktigt med säkerhet och är inte kinkig med lite storbrorsbuffel, men det här är helt enkelt för jävla dumt. Fy skäms!

Om det finns några eldsjälar i Stockholm den 17:e juli, som tycker det är kul med att leva i en demokrati, hoppas jag att ni deltar i den manifestation som Bloggen Bentropar upp till.

Om ni känner att guldpengar, träben och papegojer är er kaka har även piratpartiet ett upprop en timme tidigare.

Om ni sitter en bra bit från Stockholm, men fortfarande tycker att vi inte ska förvandla Sverige till ett övervakningssamhälle, kan ni ta en kvart av er dag och göra skillnad för resten av ert liv. Gå in på stoppafralagen.nu

Har du fortfarande inte förstått vad jag pratar om eller varför listar jag några lästips.
Isobel
Deep edition
Anders Mildner

Så där. Nu har jag gjort lite av det jag kan för att stoppa vår tids dummaste förslag.

Inga kommentarer: