fredag 18 juli 2008

Åker båt och lyssnar på visdomsord


Jag sitter på båten mot Stockholm. Klurar, njuter. Kollar in Steve Jobs föreläsning på Stanford. och ska sen kolla in Jill Bolte Taylors föreläsning.

Är väldigt inspirerad. Tror man behöver en och annan uppesittarkväll för att kunna få kläm på vad allt handlar om. Eller allt är väl lite väl pretentiöst, men mycket. Jag tror jag börjar få kläm på mycket. Igen.

En av de insikter som slagit mig under några lugna dagar, som i sin mest händelserika prakt innebar en målad vägg, är att man aldrig blir klar. Eller snarare, man bör aldrig bli klar. En tasklist som är avklarad, är en dålig tasklist. Det säger sig självt kanske. Men trots det har jag ungefär hela mitt liv gått omkring med inte bara föreställning att man kan bli klar, utan även med målet att bli klar.

Men hur blir du klar med ett jobb? - Det tar slut.
Hur blir du klar med en relation? - Den tar slut.
Hur blir du klar med livet? - Det tar slut.

Jag har helt enkelt underskattat processtänket. Och jag är väldigt ovan att tänka i termer om fortsättning på allt. Det gör mig livrädd, när det inte finns något slut. Hur i helskotta ska man jobba på då?

Ska klura lite på det. Tror det borde finnas något sätt att lära sig tänket. Kanske odla. Eller blogga. ;)

Nu blir det lite mer föreläsning.

Inga kommentarer: