onsdag 13 augusti 2008

Drop out. Drop in.

Jag lovade att berätta igår. Idag är det dags.

Jag har bestämt mig för att hoppa av skolan. KY-utbildningen, Kommunikation i nya medier, valde jag att gå för att få in en fot i branschen och ha en anledning att flytta ner till Malmö. Båda de delarna är uppfyllda nu.

Så jag släpper taget. Lite till. Om Stockholm. Låter staden glida ur mina händer och samtidigt gör mig fri från en massa känslomässigt skräp.

I höst kommer jag jobba på The Fan Clubs digitala del och ha hand om de projekt som i sin grundform är slutförda, men som behöver lite extra justeringar och små nya funktioner. Titeln som jag kommer ha blir support och innehållet i den är egentligen allt i allo, utom möjligtvis att brygga kaffe, eftersom mitt blir så otroligt starkt så att ingen kan dricka det. ;)

Jag kommer fortsätta att jobba nära några av de absolut bästa inom utveckling och form inom webb. Så mitt lärande kommer inte ta slut utan snarare börja. Dessutom kommer jag att vara en del av en av Malmös mest kreativa reklambyråer, så det tar inte stopp där heller när det kommer till lärande.

Jag kommer fortsätta vara en del av reklambyrån JGruppen i Stockholm och sköta delar inom webb, form och förmodligen produktionsledning. Jag har fått ett varmt stöd av hela byrån som tycker att det ska bli suveränt att jag tar steget fullt ut och satsar på något jag brinner för.

Jag vill samtidigt passa på att säga att utbildningen är bra och ger goda kunskaper för att kunna jobba som informatör och kommunikatör. Men det var inte riktigt det jag ville och mycket av de delar vi skulle lära oss satt jag redan på. Men för dem som vill ha en bra och bred utbildning för att sköta ett företag extern- och internkommunikation är den utmärkt.

Nu ska jag göra lite illustrationer medan midnattsoljan brinner.

10 kommentarer:

Björn Falkevik sa...

Good for you :-)

Joakim Nyström sa...

@björn falkevik: Tack! Känns bra att komma igång med något.

Anonym sa...

Kommer sakna dig i Stockholm - verkligen - både innan och utom vårt lilla Medieinstitut. Men förstår dig fullt ut och tycker du fattar det klokaste av beslut! Livet är för kort för att gå emot magkänslan. Och snart kommer vi ändå och våldgästar dig på de skånska breddgraderna ;)Största kramen!!

Anonym sa...

Jo, men ser möjligheterna, nu kommer vi ner till malmö och Jeklamar istället!

Joakim Nyström sa...

@jen och @joakimtrolle: Haha! Jaaa! Klart att vi ska jeklama.
- JGruppen. -Nu både i Malmö och Stockholm!

Anonym sa...

Nu blev jag lite ledsen...
/Maria, din utbildningsledare

Anonym sa...

bra där! Lycka till,knäppis!
/ev

Anonym sa...

Grattis Jocke! Jag är glad för din skull, det kommer att gå bra för dig :) Det är inte alltid lätt att behöva ta ett sådant beslut. Starkt. Lycka till!
Kram Yvonn (knmm0709)

Joakim Nyström sa...

@maria: Du behöver inte vara ledsen. Nu kommer jag inte bråka mer. Kommer vara snäll och glad.

@ev: Tack, fina, knäppa du.

@yvonn: Tack för att du tror på mig och berättar det! Hoppas vi ses snart.

Anonym sa...

Låter som det börjar arta sig för dig! Kul att höra :)