onsdag 27 augusti 2008

En kompis på systemet

Jag är inte den som är den. Jag är någon annan. Igår var jag en kompis från systemet.

När jag efter en lång dag av avbetade mejl, bestämde mig för att det fick vara nog och packade ihop mitt kit hade jag egentligen bara en sak i åtanke när jag tuffade nerför Kalendegatan mot Hansakompaniet. Myskväll.

Igår innebar myskväll tre saker för mig. Rött vin, italiensk kittost och kolla in det första avsnittet av Fringe. (Möjligtvis att även klura ut hur i helskotta man listar kategorier i wordpress utan att visa parent_cat, men det är en annan historia.)

När jag stod med min lilla tant-halvbutelj rödvin i kön så dyker Lina upp från min klass och undrar om jag vill hänga på henne och hennes isländske homeboy till Malmös bästa gård och dricka lite vin.

Jag var så sjukt trött, men jag har lite regler för mitt liv just nu som jag helt enkelt måste följa och en av dem är never refuse an invetation. Hamnade på något som påminde om Hattmakarens te-kalas, med ett gäng intressanta människor. Eftersom konstiga namn fastnar bättre än vanliga, så fick mitt för kvällen bli Linas kompis från systemet.

Vi brände igenom ämnena: Hur fick Laura Palmer egentligen jobb på Bordellen, varför så få i malmö pratar skånska och vad i helsike är egentligen dotnet/asp.net?

Inte allt för oävet. Inte alls. Hade kul.

Nu är det ny dag.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Det är i alla fall sensationellt många som pratar något annat än skånska. Det känns lite häftigt. Antar att det har blivit så här de tio senaste åren.

Göteborg blir en mer och mer anonym stad. Det är Malmö som är den andra staden. Vilka bor i Göteborg? Bara göteborgare. Hur ofta hör man göteborska i Sthlm eller Malmö? Aldrig!

Joakim Nyström sa...

@daniel lampinen: Det är bara för att de har Aaavenyyn. Då behöver man inte flytta nånstans. ;)

Jag gillar konstnärs/entreprenörsandan i Malmö. Det är som Sveriges lilla Berlin.

Anonym sa...

Hur fick AUDREY HORNE jobb på bordellen som btw heter "One-Eyed Jacks".

Men jag förlåter dig, har själv lite minnesluckor från kvällen.

Joakim Nyström sa...

@misslinisen: Damn it! I knew I gort it wrong. ;)