söndag 17 augusti 2008

Ord och tårar.

Det gör ont hela tiden. Kan inte riktigt svara på varför. För att jag känner mig ensam, för att mitt liv inte är så kul som det borde vara eller för att det inte längre finns någon att prata med. Det är en massa ord som fastnat i halsen och krampaktigt håller sig kvar, för det finns inga öron för dem att gå till. Inga öron som jag vågar släppa ut dem till.

Mest är det tårar som faller då och då. Kan inte riktigt hjälpa det. Ord blir tårar när de inte får några öron att gå till, så då faller de från sorgsna ögon istället. Jag är arg och ledsen över att jag har varit en sån arrogant jävla idiot. Mot så många. Under så lång tid. Av så dumma anledningar.

För nu står jag här. Ensam. Knappt i sällskap av min spegelbild. Den flyr undan med blicken när jag tittar mot den. Vi har rätt mycket otalt med varandra. Igen.

Allt jag vill är att komma hem. Och då menar jag inte till den två jag vantrivdes i uppe i Stockholm. Men jag vill känna hemmakänslan. Och jag vet inte riktigt hur jag ska hitta den. Det blir fel hela tiden.

När jag träffar nya människor kan jag inte vara mig själv längre. Jag pladdrar i bästa fall. Hoppas att de kommer tycka att jag är tillräckligt rolig för att umgås med. I sämsta fall blir jag tyst. Tyst som när jag var liten. Blyg.

För när insatsen är liten, men det enda man har, börjar man spela försiktigt. Och spelar man försiktigt vinner man aldrig. Inte något av värde. Och just nu har jag ungefär inget att spela med. Jag insåg att den rika flora av intressen som jag har haft, hade skurits ner till internet, internet och internet.

Jag måste vara mer. För min egen skull. För att Joakim ska kunna finnas kvar. För att min insats ska bli större när jag berättar om mig. För att min personlighet inte ska kännas lika stympad som den gör just nu när jag pratar med de få jag träffar.

Så att det kommer finnas öron som gör att min ord inte behöver bli tårar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du kanske behover traffa lite gamla manniskor, folk du kant sen lange? Jag kommer vara i trakterna snart. =)

P.S
Vafan, jag skrev ett langt grattis att det antligen blivit professionell mediahora/internetbog av dig oxa men det dok aldrig upp.. =(

KRAM!

Joakim Nyström sa...

@tem: Tack! Du är braig! Fast jag är ju inte mediahora längre. Bestämde mig för att köra klart utbildningen. Förmodligen smart eller jättedumt. Just nu verkar det vara ett bra val.
Hoppas att vi ses snart! Saknar dig.
Kram!