söndag 7 september 2008

Drömmen om ett liv bortom rätt och felJag fastnar mer än ofta i att tänka om det jag gör är rätt eller fel. Inte moraliskt sett, utan som om det fanns ett rätt satt att göra saker och ting.
Oftast tänker jag på om mina förebilder skulle godkänna det jag gör. Som om de skulle fatta bättre beslut än mig, åt mig. Som att alla skulle peka finger at mig när jag fattade ett dåligt beslut. Vilket händer. Ibland.
Med tiden har jag lärt mig att bry mig mindre, men det är fortfarande jobbigt med den malande insikten om att det inte finns något rätt sätt att fatta beslut. Det finns bara att göra det bästa av konsekvenserna av sitt handlande. För väldigt få är det förunnat att se in i framtiden. Och därför ska man inte peka finger åt de som det gått dåligt för. Och framförallt ska man heja på dem som försöker göra sitt bästa av den lott som de fått.

Jag ska försöka sluta göra rätt, säga rätt och tycka rätt.
Jag ska försöka göra bra saker istället. Det verkar roligare. Och så verkar det hämma mig lite mindre.

2 kommentarer:

MariO sa...

Insikt. Men, förlåt om jag helt missat målet, vad är det för manicker på bilden? Ja, jag är dum, men jag har iallafall inga pennor i öronen.

Joakim Nyström sa...

@mario: Nä, Mario. Du är inte dum i huvudet. Det här är en grej som har att göra med att jag hittade ett sätt att blogga via Flickr från mobilen innnan jag hittade ett sätt att blogga direkt från mobilen till blogger. Flickr kräver dock att man bifogar en bild till varje inlägg som ska publiceras. (Sounds reasonable for a picture site.)
Så när jag bloggar från mobilen så blir det ibland att jag måste ha en bild till in text, vilket i sin tur resulterar i alla möjliga skumma bilder som inte ska förta budskap från texten, men ändå tillföra någon stämning.

I det här fallet blev det ett stilleben på de smycken jag brukar ha på mig och min tanke var väl att visa att jag i det här inlägget bloggar lite avklätt och öppet.

Typ så. Kul att du bryr dig och frågar! :)