måndag 8 september 2008

Internet har blivit lite smartare. Har du?


Sitter och kör Ubiquity för fulla muggar. Det är inte det att den kan gör mycket coola saker. Den gör det desutom på ett coolt sätt. Kortfattat så handlar det här om en plugin som tillåter dig att använda 2.0-tjänster utan att du behöver besöka sidan de ligger på. Ubiquity jobbar och launchas direkt i firefox, vilket är den browser som denna plugin är byggd för.
För er som sitter på Mac och använder er av det gudabenådade Quicksilver kommer pluggen kännas helt naturlig. För alla andra tar det fem minuter att lista ut hur den funkar.


Dessutom blev jag igår betatestare på söktjänsten True knowledge , vilken flyttar snacket om semantiska webben direkt in i verkstan. Här händer det på riktigt. Du skriver din fråga. Du får ditt svar. Du behöver inte klicka nånstans eftersom trueknowledge knyter ihop alla informationsnoder och ger dig ett svar och dessutom definierar vad den har svarat.Webben har sällan känts så här smart. Och det är slöseri att inte använda bra tjänster, så ta en titt på de här godbitarna och digga eller dissa! :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vad cooolt. Jag DIGGAR. Fullt ut! Ses imorrn. JGruppen, Gärdet, 18.oo sharp ;)