fredag 10 oktober 2008

Älskade äppelapp


På bussresan till Malmö kan man gör hundra saker. Man kan läsa böcker, lyssna på musik, prata med sina medpassagerare. Är man ett riktigt spånhuvud kan man äta kebab.
Jag är inte ett spånhuvud, så kollar roliga saker på youtube. Sånt jag tycker är kul. Får lite grönbeta mellan städerna. 

Idag satt jag och kollade in en Google Tech Talk där Nicholas Jitkoff, grundare till Blacktree software, gick igenom quicksilvers olika funktioner och olika plugins. En av de mest intressanta sakerna som han nämnde var att tekniken är som bäst när den börjar närma sig magi, vilket är anledningen till den mystiska namngivningen till företagets produkter. 

Under förleäsningen tog han bland annat upp Constellation mode, vilket är ett interface som gör att man browsa igenom filer i ett runt trevligt gränsnitt. Ytterligare en trevlig plugin till quicksilver är Abracadabra, vilken läser av muspekarens rörelser för att launcha olika applikationer. 

Bäst av allt var dock Nocturne som jag hittade på blacktree webbsida. Det var en appliaktion som skapar ett "night-mode" OSX. Det gör så att skärmen blir svartvit och inverterad, med hög kontrast. Skönt för ögonen, vänligt mot batteriet (och medpassagerarna). 
Suveränt för t ex... bussresor. 

Inga kommentarer: