söndag 30 november 2008

Kringflackande lycka


Sitter hemma hos min former flatmate, Caroline, och försöker summera upp dagen. Och livet.

Det är nästan löjligt hur mycket tänkande om livet, livsvalen och drömmarna som har ploppat upp i samband med att jag skulle flytta vidare. Massa minnen och känslor bubblade upp när jag satt bland gamla anteckningar, kalendrar och mappar på gamla hårddiskar. Jag trivs att var på väg. Igen. Tror det inte var en ny stad som jag var ute efter. Mer en resa. Ett saligt kringflackande.

Flytten var inte helt smärtfri. Trots att den gick ganska smidigt. Bära prylar i minusgrader och städa är halvkul när man inte är riktigt frisk. Men det gör inte så mycket. Det är klart, jag fick exil för natten och imorgon ska jag och Lovisa flytta in i den nya lägenheten som helt klart verkar trevlig.

Jag har beslutat mig för att göra lite mer saker för min egen skull. Vara kreativ och så. Just nu så åker det mesta ut i bloggen, på jobbet eller i något företagsaktigt projekt. Inte för att jag är emot att dela med mig. Tror bara att man måste spara vissa delar åt sig själv. Av respekt för en själv. Av kärlek till en själv.

Kanske är helt självklart för alla andra, men mycket av mitt kreativa arbete är rotat ur ett stort behov att få bekräftelse. Jag känner mig rätt bekräftad nu. Men jag är inte kär. Jag måste vara kär. Kär när jag skapar. Det är faktiskt den känslan som jag har haft när jag har gjort alla saker som jag är stolt över. Och jag vill göra mer sånt som ger mig ett pirr i magen.

Så om jag inte skriver så mycket vet ni anledningen. (Förmodligen kommer det generera mer inlägg än någonsin, men ifall det blir lite inläggstorka vet ni varför.)

Jag är nyfiken på framtiden. Ska nog sussa ett par timmar nu. Sleep tight!

Kvällens godnattlåt:


Ryan Adams
- Follow the lights

Inga kommentarer: