onsdag 19 november 2008

Lovar att sluta skriva nu

Debatten om jämställdheten fortsätter. Den enda som jag tycker har gjort ett riktigt grymt inlägg är Mymlan! Personligen håller jag på att storkna eftersom det finns de som vrider argumenten fler varv för att påvisa hur rätt deras ståndpunkt är i debatten.
Kurrylin hävdar att män får fler chanser än kvinnor och kan bete sig svinaktigt utan att de tappar popularitet, men jag tror inte att det är så enkelt. Det talas om att då kvinnor ger sig in i manliga territorium blir detta reducerat till feministisk propaganda och att kränkta män tjuter "Ge fan i vårt territorium".
Jag tycker det är minst lika problematiskt med att bli reducerad till en kränkt man så fort jag inte håller med om att kvinnor är förtryckta och att det är männen som ska plocka upp sin skit.

Jag tror inte kvinnor automatiskt inte är tråkigare än män, men jag tror inte på att man ska vara så enormt rädd för att säga att man saknar kvinnliga komiker som man själv uppskattar. Det kan ha att göra med att jag inte identifierar mig med dem, som Andie så väl påpekade i sin kommentar till mitt inlägg, men jag måste utgå från mig själv.

Jag gillar Betnér. Han kan på ett smart och bildat sätt lyfta upp strukturer som folk följer av bevämlighetsskäl och peka ut vad som är idiotiskt i dem. Han är obekväm, men han får allas respekt för att hans humor bygger på kritisera det han tycker är fel.
Av samma anledning gillar jag Emil Jensen, men att hans ord riktar sig mot våra inre värderingar och strukturer.

Än har jag inte hittat någon kvinnlig motsvarighet till någon av dem. Men jag väntar.

Inga kommentarer: