fredag 16 januari 2009

Därför.

Jag ber inte om förlåtelse. För det finns ingen förlåtelse att få för någon som svikit en vän på det sätt jag har gjort. Jag kan be om ursäkt, men det kommer ändå inte ursäkta det jag gjorde. Jag skriver inget av detta till honom. Det skulle inte vara något annat än hyckleri och ett hån, eftersom jag ändå står för de val jag har gjort.

Den här posten är till dem som undrar varför jag valde att bli tillsammans med en av mina bästa vänners flickvän, bakom hans rygg och sedan bryta kontakten med honom i vissheten om att det förmodligen skulle krossa honom. Jag som skulle varit stödet när det skulle ta slut mellan dem. Jag som skulle bli hans kompis och inte hans flickväns. Men det blev tvärtom. Och myntet har mer än en sida.

Jag blev inte tillsammans med min kompis flickvän. Jag blev tillsammans med en av mina bästa vänner. Att hon var på väg ur sitt förhållande med min kompis och dessutom delade hem med honom, gjorde det svårt. Otroligt svårt. Om omständigheterna varit annorlunda skulle nog beslutet blivit annorlunda. Men det handlade om "om", utan om just de omständigheter som råder just nu.

Jag kom fram till att det goda livet inte består i att undvika sorg, utan att söka lyckan. Att inte försöka gör så lite skada som möjligt, utan försöka skapa så många bra saker som möjligt.

Väldigt enkelt att säga. Svårare att leva efter. Men något jag tror på.

Jag fick lycka och jag fick sorg.

Jag bytte en lycka mot en annan. Jag svek en vän istället för mig själv. Det värsta av alla svek och ändå står jag fast och upp för mitt beslut. Jag kommer inte anklaga livet för att ge mig dålig timing och omöjliga situationer. Jag kommer inte fråga Tänk om?

Jag kunde inte äte kakan och spara den. Jag ville äta kakan, inte spara den. Så jag äter den med andakt och planerar att göra det resten av mitt liv.

//Joakim

Det här är det sista jag kommer skriva om det här ett tag framöver. Dels av respekt, dels eftersom mitt liv inte har kretsat kring något annat de senaste 100 timmarna. Framför allt för att jag tycker det här är för privat och känsligt för att lämna ut om jag har möjlighet att undvika det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Varför skulle du bryta kontakten med honom? Det om något är väl hans privilegie efter vad du gjort honom. Fy, fy, fy! Very, very, very bad Joakim (som aldrig mer får kallas snälle Jocke).

Anonym sa...

Äh vaffan skärpning för i h-e..

Shit happens, c'est la vie etcetc.

Hur kan kontaktbryte vara någons privilegie?
Ingen av oss har någon rätt att döma Joakim, han har sett andra sidan av myntet också, så han vet hur det känns.

Man kan även se det så här:

Vi har tre personer i detta drama.
Antingen går två personer olyckliga och en person går lyckligt ovetande ett tag tills bubblan spricker och vi har tre olyckliga människor.

ELLER:

Så är två personer lyckliga och en olycklig, ett tag tills den personen lär sig att gå vidare och hitta lyckan igen. Och vi har tre lyckliga personer.

Så på det stora hela, så känns det som att karmiskt sett så är det bättre att två personers lycka leder till en persons olycka än att en persons (egna uppfattning av) lycka leder till två personers olycka.

Anonym sa...

En människa som gär så mot en vän, ha aldrig varit en riktig vän och har ingen känsla fär moral... och bet inte vad respekt betyder.. om så var fallet att Joakim blev kär i sin bästa kompis flickvän, så kunde de åtminstone ha väntat till det var över, och inte göra det bakom ryggen... vem vet "flickvänen" kanske gör om det senare mot honom.. once a cheater.. always a chetaer....
en sak.. man lär sig av sina misstag... men respekt och moral är nått man har i blodet inte nått man kan lära sig.. och Joakim.. verkar inte ha nått av de.