söndag 11 januari 2009

Re:flektion av verkligheten

Jag kom att tänka på sak som fick mig att stanna upp och omvärdera mina principer. Jag har alltid varit förespråkare om att man alltid måste följa sitt hjärta och inte vika av för normens skull. Att man måste vara sann, för det är vad som räknas i slutändan. Men jag har insett att det inte alltid är så enkelt.

Det slog mig att det viktigaste kanske inte alltid är sanningen, utan snarare hur den uppfattas av andra. Tyvärr. PR-byråerna vann och de naiva idealens barn förlorade just den debatten.

Det spelar ingen roll om hur god en gärning är om man inte kan kommunicera den så att folk förstår den. Det spelar ingen roll hur god den bästa av magkänslor är i en värld där den rakbladsvassa logiken och de tillspetsade argumenten härskar.
Därför måste man ibland uppfinna argument och hitta på en logik som kan stötta upp det vackra monument av rosa drömmar som man rest i en stund av uppriktighet gentemot sig själv.

Jag säger inte Sluta dröm, eller Sluta följa naiva drömmar.

Däremot det här:
- Lär dig att forma verkligheten kring dina drömmar. Inte tvärtom. Verkligheten är mer formbar än drömmar för den som lärt sig att skulptera fram logik i kaos och kan dekorera det omoraliska tills det får en lyster av föredöme.

Dina drömmar är fyllda av värde, din verklighet är bara en reflektion av dina uppfyllda drömmar. Om du vill få en värdefull tillvaro bör uppfylla så många som möjligt av dem. Vill du bli bra på att uppfylla drömmar, måste du kunna beskriva saker som inte finns förrän du har gett dem form i ord. Du måste visa vägen, där ingen väg är anlagd. Du måste utforma verkligheten och framtiden. För din skull, men även för de som kommer följa efter dig.

Dina verktyg är kreativitet och förmågan att kommunicera. Om du behärskar något av dessa kan inget stå i vägen för dina drömmar. Det enda du behöver är modet att använda dem.

Inga kommentarer: