söndag 8 februari 2009

All lägereldsmedia borde ha en backchannel

Kom på en grej igår när jag satt och kollade på Melodifestivalen. Min första tanke var att leta rätt på den backchannel där alla mina kontakter och andra hänger, så att jag kunde dela den här upplevelsen med dem.
Jag tror att det är nödvändigt med backchannels för att lägereldsmedia ska kunna ha en chans. Det tillför det sociala värde som man faktiskt söker i samband med den form av underhållning/mediakonsumtion. Skillnaden är att vi får den direkt. Vi har inte tid att skapa konsensus i hissen. Vi vill ha umgänge nu! Med de som gillar samma eld som oss.

Känns trevligt. Allt fick visst plats i det nya medialandskapet. Utom möjligtvis den gamla upphovsrätten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet! helt sant, jag brukar alltid umgås online med de mina kring lägereldsprogram.

Joakim Nyström sa...

Tack! Det är ju ett självklart inslag i allt man gör när man väl har förstått grejen. :)