söndag 1 februari 2009

TillbakaNu har jag kommit tillbaka från min, minst sagt efterlängtade, semester. Det blev en sista minuten till Hurghada, Egypten. Inte busvarmt, inte heller kallt. Mest skönt, ljus och avkopplande.
Eftersom varken reskassan var anpassad efter CSN-budget, fanns det inte en enda chans att dra iväg till pyramider, Nilen eller åka på snorkeläventyr.

Det blev typ chips-luncher, all inclusive måltider som pimpades med lite egyptiskt rödvin och en och annan drink vid poolen och på en mystisk bar som vi blev tipsade om att gå på av en av säljarna på gatan. Där serverades billig öl, men framförallt, svaga rätt kackiga drinkar ackompanjerat till egyptisk eurotechno (om det nu finns en sådan musikstil.)

Hotellet, Grand Resort, var suveränt. Trots det så tröttnar man rätt snabbt på att hänga i det området där de nyare hotellen ligger. Försöker man gå ut på gatan får man vara beredd på att bli stoppad var 15:e meter av försäljare. Kanske är aningen charmigare när man har pengar att spendera, men är hur som helst grymt jobbigt när man funderar på om man ska gå ner till de riktigt billiga chipsen till lunch.

Hur som helst kan jag tipsa om Sarah Perfumery, om ni har vägarna förbi Princes Hotel på Touristic road (underbara namn. *ler*). Där finns det en kille som heter Adam som inte bara är grymt trevlig utan dessutom har riktigt bra koll på hur man kan få tag på bra utflykter till löjligt bra priser. Dessutom är det en riktigt skön upplevelse att hänga i hans parfymeri. Som inte är hans. Men ändå...

Riktigt skönt att komma bort. Skönt att vara tillbaka. Nu börjar det roliga igen!

Inga kommentarer: