onsdag 15 april 2009

Länge leve Bloggy!

Sitter på Blustret och passar på att kolla hänga runt lite på Bloggy igen efter ett par veckors halvhjärtat postande utan någon riktig trådnärvaro. Under den tiden har min mamma har gått med i Sveriges nya folkrörelse. Hon har visserligen inte fixat det där med Avatarbild än, men jag tycker ändå det är grymt coolt. (För den oinsatta är hon 60+, bor på en skärgårdsö och bloggar om fiskarna i vassen. Att hon dessutom börjar micro-blogga är R-E-S-P-E-K-T-!-!)

Kommer ihåg att jag tidigare försökte tidigare locka in henne i Jaiku, men det var tydligen lite för underground/earlyadopt:igt.
Lite så här i efterhand kan jag erkänna att hon hade rätt. Jaiku var för nördarna som säger AFK istället för IRL. Vi behövde en mainstream-bubbla där alla kunde hooka upp med varandra och prata om t ex hur det optimala kaffet ska vara kryddat, eller varför inte vikten av att få kaffe på morgonen? Eller att man måste ha mjölk i kaffet?

Utan att skriva in Bloggy i ett hörn som Kaffe-forum kan man ändå konstatera att vi har haft ett latent behov av att träffa liksinnade, diskutera det lilla i livet liksom de stora frågorna och bara dela så mycket som möjligt av varandras liv.

Jag älskar den här kulturen och jag älskar Bloggy. Det är bara en sak som kvarstår för Jonas Lejon. —Att utveckla en mute-knapp som som gör att man inte får e-post i längre trådar.

I påsk var det en +100 kommentarstråd som höll på att göra mig galen. Fast på ett glatt galet vis. (Som jag föreställer mig det känns när ens barn ritar på väggarna med en permantent marker.)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Haha, jag sager AFK istallet for IRL!

Joakim Nyström sa...

Jag med. Lika nördar leka bäst. :)