söndag 17 maj 2009

Rensar i ryggsäcken

Idag har jag och Jen suttit på balkongen och kollat över våra liv. Det enkla faktum att vi tar oss tid att se över våra liv skvallrar om att allt inte är eller varit på topp.
Jag känner att senaste tiden har inneburit att jag har gjort massor av saker som inte ger lika mycket tillbaka. Det handlar inte om att jag inte gör något vettigt, mest om att resultaten av allt arbete inte har förpackats ned till något konkret. Lite pill här, lite strategi där. Lite jag lägger till det på todon. Sen den smärtsamma insikten om att todon är mycket större än mängden tid.

Saker som har känts kackigt:
  • Att jag varit löjligt upptagen. Tror inte att jag varit så upptagen. Mer oorganiserad.
  • Att jag tvångsmässigt säger implementera istället för att göra det/fixa det/annat vettigt ord.
  • Att jag inte bloggar, målar, ritar, designar, hänger på bloggy, gör saker som inte faller ut i ett resultat. (Jag måste göra resultatlösa saker också för att må bra).
  • Att jag inte tränar.
  • Att jag inte har varit mig själv. Jag är ingen wow-PR-yeah-har-koll-på-allt-person. Jag är bara jag. En n00b med lite drömmar, fast mest idéer. Inget vidare flockdjur. Kanske inte ens en visionär. Men jag är bra på att inspirera och engagera. Det räcker.
  • Jag är lite trött på Internet. Behöver en Buddha. Vad är medelvägen? Kanske en påtvingad downtime varje lördag är min lösning?
  • Att hela tiden undra om allt kommer gå ihop.
Idag ska jag beta av mina värsta surdegar och resten av vecka ska jag städa upp mitt liv. Det är dags nu.
Om tre veckor är jag på väg ut från skolan och då skulle det sitta rätt bra med en bra packning i ryggsäcken.

Skönt att blogga igen. Kram på'er.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag måste implementera bort ordet implementera..vars kommer det ifrån? kör på det sen en tid tillbaks - lycka till med ryggsäcken!

hedvig sa...

Sista tre punkterna:JA! känner likadant. Men just nu känner jag att inget går att lägga i ryggsäcken. Vänta, sista Fem punkterna...

Joakim sa...

@missl8: Ryggsäcken blir mindre hela tiden... :)

@hedvig: Skönt att höra att jag inte är ensam. Man får nog plocka ur lite ur ryggan om saker ska få plats. Fast det är svårt att plocka bort när allt är roligt.

Kimmi sa...

Hejsan hoppsan!
Varför har jag inte hälsat på här innan?
Gillar grunkan till LiggaLite... Inte sett den innan heller. Var har jag varit?

Joakim Nyström sa...

Hej Åsiktskanonen!
Well, jag tror att IMME låg med i mitt Bloggyflöde tidigare. Kan vara därför. :)

Btw: Ligga lite gör mig otroligt rolig i google sök. Det står typ J. Nystrom ...sexuell frustration ...indie makes me emo..

Kul att du droppade förbi!