söndag 9 augusti 2009

Utforskar bloggträsket

Deeped körde en härom dagen och pekade lite på att många modebloggare inte alltid blir bättre när de jobbare via video istället för text. Han kallade inlägget "Dags för lite bloggmobbning", men jag tror att det mer är lika delar idiotisanering som det är starten på gubbupplysning i nya kulturyttringar. Låt mig reda ut tråden:

I förrgår tappade jag hakan då jag registrerade mig på Bloglovin och plockade några slumpmässigt utvalda bloggar på topplistan. Jag upptäcker för första gången segmentet under Kenza och Blondinbella; Kissie ochDessie, som visserligen är aningen mer sympatisk än Kissie men klämmer ur sig såna härmumsmums-uttalanden.

För första gångnen online känner jag mig faktiskt lite gammal. Lite som en gubbe som inte fattar grejen och oroar mig för dagens ungdom. 20 respektive 50 K besökare/dag?!?! Som läser påhoppen, osympatiska uttalanden och sätter trender.

Sen slår det mig att det här bara är en förlängning av dokusåpakulturen. Det räcker inte att vara en vanlig person som har sjävdistans, som inte är psykotisk och obimbofierad, om man vill ha läsare. Man får spela lite om man vill vara underhållande. Och det är lika underhållande som t ex videovåld. Jag är lite mer oroad över vilka konsekvenser det får.

För om det spelade smittar av sig på det verkliga, kommer en hel generation inte vara PÖRD-EY.

Posted via web from jnystromdesign's posterous