tisdag 18 augusti 2009

Vad som gör livet riktigt bra idag

Alex Schulmans sommarprat har dröjt sig kvar hos mig. Jag brukar gå in i en speciell känsla varje höst som påminner lite om att vara kär och desperat. Just den känslan fick jag för några veckor sen när jag lyssnade på Sommar och Alex berättade om hur fumlade fram genom livet för att till slut hamna hos sin Amanda Widell.
I en scen ur hans berättelse står han på en medie-nånting-fest och hör Amanda säga

"-Det här är min favoritlåt"

och han svarar

"-Skämtar du? Det är ju min med!"


Fast det är det såklart inte. Han har aldrig hört den tidigare, men han vill mer än allt förlänga det lilla ögonblick han har delat med Amanda, så han står och sjunger med utan att kunna texten.

tycker jag kärleken är och låten som Alex knappt kan orden till är den här:- Don't stop believing
Journey

Men det är mer saker som får mig att (knappt) motvilligt börja höstmysa. Nyligen släppte Svenska Kyrkan en tjänst som bäst kan kallas digital bön. Jag kan knappast kalla mig kristen, men helt klart troende (på något. Jag vet, klyschan right up in my face.) Oavsett vad man har för livsåskådning så är den här sidan helt klart värd att besöka.

Musiken och allas böner som snurrar runt får mig faktiskt att känna samhörighet med världen. För en gång skull känner jag mig inte som en oljedroppe som guppar omkring på en ocean kallad livet. För en gång skulle känner jag mig samhörig. Det är ok att vara bekymrad, det är mänskligt.