måndag 7 december 2009

Vad jag är sugen på:

Kyckling med inspiration från Sicilien.

En kycklingfilé
1 burk krossad tomat
2 klyftor vitlök, skivade
2 schalottenlökar, hackade
1 spansk peppar (röd), finhackad
1/2 grön paprika, hackad
1.5 dl vitt vin
1 tärning kycklingbuljong
1/2 citron skivad i 1/2 cm halvmånar
2 msk Kapris
Gröna oliver, skivade
1 msk rapsolja
1 msk olivolja
persilja

Hacka scharlottenlök och paprika och fräs på medelhög temperatur i rapsoljan. Tillsätt skivad vitlök och den finhackade spanska pepparn och låt fräsa ett tag till. Slå på hälften av vinet. När vinet har kokat ner, tillsätt krossade tomaterna och resten av vinet + en tärning kyckling buljong. Låt koka ner lite och lägg i citronerna och kaprisen och oliverna. Koka ner lite och blanka av med olivoljan.

Klipp färsk persilja över och servera med färsk tagiatelle.

(Strunta i kyckling filén, det blir gott ändå. )

Posted via email from jnystromdesign's posterous