måndag 1 mars 2010

Dagissjukan 2.0Jag borde ha förutsett det här, men man ju faktiskt en tendens att förtränga obehagliga prylar. Jag talar så klart om dagissjukan 2.0 (eller börja nytt jobb på kontor).
När en grupp människor jobbar och umgås ihop under en längre tid blir det en flora av bakterier som blir assosiativ med den gruppen. När någon ny person tillkommer i gruppen brukar det resultera i:

  1. Den nya blir sjuk.
  2. Resten av gruppen blir sjuk.
  3. Alla blir friska.
  4. Ny person tillkommer (gå till start och stå över ett kast).
Nu är jag den nya och ligger hemma med muppont i halsen och lite oskön yrsel som gör att jag bara vill sova. Som den maniska prestationsmänniskan jag är var det ganska nära till att jag traskade iväg till jobbet ändå, när det slog mig hur mycket jag själv hatar när folk kommer sjuka till jobbet (eller med deras sjuka barn för den delen).

Så jag gjorde ännu en vuxen-grej och maila in mig som sjuk. (Man får ju inte smitta ner giraffen.)

Inga kommentarer: