söndag 9 maj 2010

Skuggbilder och reflektioner

Sitter och kollar igenom människo-bloggar och tröstkodar. Jag kodar inte så mycket på jobbet längre, så jag får ta och få in det på fritiden istället. Såg en dokumentär om en doktorand i vikning (jepp, du läste rätt. Det finns doktorer för sånt med). Han var den yngste på MIT ever och förklarade att han fick sina kickar från att han tyckte det var kul med origami. Sen spelade ingen roll om han vek färgglada papper eller proteiner på molykylär nivå. Det var kul, liksom.
För mig är det samma sak med kod, design och modeller. Det är kul, så det är därför jag gör det.

Försöker få fram en bild mig själv om ett år. Den är minst sagt suddig, men jag har några fler hum än vad jag brukar. Jag vill bli mer vuxen, mer riktigt, mer mig. Göra mer av det smala i mig. Förverkliga mer av det visionära iställer för att klämma in det som en minnesanteckning i Evernote och fördöma de bra idéerna till att bli begravda i digitalt damm. Omvandla, nu när jag för en gång skull kan omvandla.

Sen har jag beslutat att det blir mer människo-häng också. Om man ändå råkar känna en massa bra människor får man för fasen förvalta de relationerna. (hänger nog ihop med strävan efter vuxenskap).

Well, well. Nu blir det väl sova och söndags-blues imorgon.


M83
- Too late

Inga kommentarer: