fredag 27 augusti 2010

Höstlunk

Livet rullar på. Fin sommar, som gick lite för snabbt för att min själ skulle hinna registrera den, men i övrigt verkar saker och ting sig likt.

Jag hänger i flock med människor från sociala webben och möter den ena sköna personen efter den andra. Har pausat mitt hetsläsande om samhället, makten och informationssamhället, men min huvudsakliga intellektuella diet består i princip av det, fast dock i lite mindre doser. Hinner liksom inte få i mig så mycket mer, så det blir små nerdykningar i Open Source Goverment och Meta Goverment under lunchen på Spray.

Snacket om elitism på webben har regnat över nästan alla bloggar och på twitter, men har mest handlat om vad folk stoppar in för värden i ordet Elitism. Personligen tycker jag att diskussionen är lite off; man försöker använda ett begrepp generellt används i hierkiska system (eliten anses bäst att styra, vilket betyder att andra lyder) och applicera på en miljö som har en väldigt platt maktstruktur. Enligt mig så bygger webben bygger på do-ocracy och plurarki, den som gör saker bestämmer hur de ska göras och de som inte gillar rådande ordning skapar egna kluster med de som har samma åsikter. Tror att den här frågan är en bumerang, så jag gräver lite djupare i den när den kommer tillbaka nästa varv.

Efter en sensommar fylld med prokrastinerande, grump och dip, så har jag börjat kavla upp ärmarna för att få saker i rullning. Bland annat ska jag komma tillbaks i form, så just nu är det tunt med kolhydrater och alkohol, vilket gör att jag är helt sprallig och energifylld. Kul och lite otippat.

- Vad är evigt och beständigt då? Tja, Wordpressandet går inte ur mig. :) Skaffade precis TDH's bok Smashing Wordpress och fick den i handen ungefär samtidigt som jag fick höra att han håller på att författa en för Wordpress 3.
- Anyhow, så plöjde jag igenom halva igår. Ungefär som att läsa en bok av Dan Brown; en pageturner för de som har traskat runt bland wp-includes för att hitta hookar.
Resten blir midnattsgodis ikväll.

Inga kommentarer: