fredag 4 februari 2011

Kulturskörd från Malmö

Jag var nere i Malmö förra veckan och hälsade på min gamla roomie Lovisa och hennes pojkvän. Eftersom båda är musiker så blev det massor av intressanta diskussioner kring kreativitet och drivkrafter bakom det man gör, plus bra musik/kultur/böcker/filmer.

En av godsakerna jag fick som tips var Henrik Hagedorn, som gör vackert producerad indie(? I guess..). Bäst hittills i min inlyssning på Myspace, är Benta; en smärtsam berättelsen om en förlorad fadersrelation. Fin, men framförallt lysande. Lyssna och njut.I kategorin suveränt filmtips bjuder jag på Never let me go, som bygger på Kazuo Ishiguro novell med samma namn. Den är både mörk och ljus, men mest av allt hjärtskärande. Såg den och tiltade till min världsbild en aning. Se den med sällskap!Bokmässigt kommer jag inte riktigt ihåg....

MEN! Det absolut coolaste jag hörde talas om under helgen var 4:33, som är skrivet av John Cage. Det verket har framaförts av många andra och ett av de bästa är klippet nedan. Lyssna och njut;

Inga kommentarer: