onsdag 18 maj 2011

Byter form....

Well, försöker klämma in några nya rader i bloggen i hopp om att själva akten av att plottra ihop ett blogginlägg, faktiskt knuffar in mig i ett momentum av bloggande. (Det har ju faktiskt hänt tidigare)

Just nu håller jag på att fightas med pollenallergi, vårstress + att halva uppsägningstiden har trippat iväg och jag har bara hunnit kolla på ett par jobb än. Alltså; Liiiter småstressad. Inte jätte, men ändå; Även fast man är ok på det man gör behöver det inte betyda att man får flax för det. Fram tills nästa anställning blir det att köra på huvudet i luften och benen på jorden.

Livet är just nu lite hattande mellan att ha hittat det man gillar att göra och i vilken kontext man gör det.

Anledningen till det tunt matade bloggen beror främst på 3 saker

  1. Day time job: Inte riktigt så att jag matas med webbens härliga nyheter i nulägeten. Vääääldigt mycket fokus på den egna verksamheten. Typ: Bära vatten, hugga ved, fast i webbform
  2. Oh Life; Varje kväll dimper det ner ett mail i min inbox som jag svarar på. Varje svar blir ett dagligt inlägg i min privata blogg. (Hälften av poängen med den här bloggen var faktiskt att föra dagbok. Därav det lite överdrivna utelämnandet tidigare)
  3. Facebook: Väldigt få vardagsbloggar på samma sätt som tidigare och därför saknas den sociala aspekten i bloggandet, när alla länkade runt till varandra. Nu gör ju folk det visserligen fortfarande, fast länk-horande (ursäkta, men det känns faktiskt som det) känns så uppenbart. Särskilt när de flesta bloggarna är proffessionella/personal brand-bloggar.
    Facebooks mention-funktion har bloggens pingback och den djupare analysen, bloggens signumet, har ersatts med en diskussioner, microbloggarnas signum. Diskussion kräver mindre möda, så därför är det en given möda. Dessutom orkar folk inte ens ta till sig mer än 140 tecken år gången nuförtiden. (Låter, jag bitter? Jag tycker jag låter bitter, men det är jag inte.)
Ok. Det här verkade funka. Får kolla om jag kommer in i det sköna tänket om jag fortsätter på det här spåret med bloggandet.  Btw: Som vanligt när jag försöker rycka upp mig i sbloggspåret så brukar jag piffa upp bloggen. Provade med ett standardtema för en gångs skull.
Vissa människor har ju inte fattat att RSS-läsare är såååå 2009 och att man nuförtiden egentligen ska klicka runt förbrilt över hela webben innan man har koll på vilka som har uppdaterat eller ej. Därför bifogar jag ett screen-shot, så att de fattar att de ska droppa jätte-enkla-syndikeringen, mot lite fin browser-html. :)


Känner att jag måste bli lite bättre på att nyttja bakeoff-kulturen. :)

Cheers!

Inga kommentarer: