fredag 20 maj 2011

Dagens meme - Annoying Facebook girl

Jag är, för nytillkomna läsare, en riktig nörd när det kommer till popkultur på webben. Därför blir det löjligt mycket häng på Know your meme, 4chan, lolpics, imagechan etc.... Jag har till och med gjort en egen meme-grunka som en tribute till Lollalo och en till som tribute till Mahesh. Jag älskar det. Det skiljer sig totalt från "vanlig" kultur. Det är en kollaborativ, ständigt omformande kultur, där ingen äger verket. Det enda man kan göra är att bidra till meme-berättelsen genom att dela sin version av det.

Idag är det födelsedagen med litet d. Jag fyller 31 och inser att jag per definition är vuxen. På riktigt. Facebook kokar med gratulationer och magen pirrar av uppmärksamheten. (Jepp, I like it).

Men tillbaks till memen: Det finns en tjänst som heter Meme generator, som tillåter dig att skapa egna remixer av memes. Idag har jag valt att göra en egen version av Annoying Facebook girl för att det är så hiskligt kul och beskriver samtidsandan grymt kärnfullt.

Inga kommentarer: