torsdag 25 augusti 2011

Drabbad av myset. (Hej på dig, Hösten)

Ibland kan jag bli riktigt arg på mig själv. Mest för att jag tror att jag är så styrd av logik. Tror alltså, inte är. Jag brukar tycka att allt som inte är gynnsamt kan man strunta i. (Vet att en och en annan person kan tycka att det är ett kallt förhållningssätt, men jag tycker det handlar mer om vad man lägger för något i begreppet gynnsamt).
Därför blir jag tokig när det blir höst. För att jag kan inte kontrollera att jag per automatik, börjar lyssna på pianomusik, läser esoteriska texter på Wikipedia och får lust att baka bröd. Jag får lust att tuffa lite långsammare och tänka långa tankar. Switchar från en Brooklyn Lager till ett mörkt rött vin. Jag blir en slags hybrid mellan Underbara Clara och en New Age - hippie. Inte gynnsamt. Inte möjligt att kontrollera. Men likt förbannat samma visa varje år. Det är ungefär som Cecilia Frodes "Ängelen" sticker på Hälsohem eller framförallt in i en bastu på ett badhus. Dä bara släpper och så börjar man gråta....Men man får gilla läget. Jag ser på mitt höst-mysande som på min pollenallergi. - Det vara bara några veckor per år. Det är lite svårare att medicinera emot, så man får väl bara omfamna det, baka bröd och tända ljus. Försöka bulla upp med mycket kompisar och en resa till solen i vinter.

Just nu spelar jag den här gamla dängan på repeat och om 5 minuter sticker jag iväg mot ett glas sånt där mörkt, rött vin.

Inga kommentarer: