tisdag 23 augusti 2011

Klipp jobbet, skaffa ett liv (och historien om Space Pig)

Jag har nog aldrig jobbat så mycket, sovit så lite, skrattat så mycket och studsat runt staden så mycket som nu. Men. Det är.

Alldeles.

Alldeles underbart.

Mitt liv är en bal på slottet, som smyckas av offerter, festinbjudningar och gästas av fantastiska människor.

Som kontrast satt jag nånstans förra året och byggde på ett projekt, vilket jag och min kollega tillslut började referera till som Space Pig.
Vi visste helt enkelt inte vad det skulle bli, det var inte vi som satt vid ratten och vi visste inte var kosan bar. Vi visste bara att vi hade en deadline och ett gäng direktiv som inte riktigt gick ihop. Vi hade börjat få en den där lite galna blicken som bara galna professorer eller snedtända pundare kan uppbringa.
Vi var något mellanting mellan dem. Vi kodade natt som dag och vårt blod bestod till en tredjedel av koffein och resterande 66,666% var förmodligen skräpmat i flytande form.
En söndag när vi satt på kontoret, vars larm gick av varje timme (japp, som Lost. Exakt som Lost) frågade jag vad fasen vad det var vi byggde. Min Lettiska kollega tittade länge på mig och efter en stunds begrundande sa han. -I'm not entirely sure. It might be a Space Pig. 


Nu är det sena nätter, det är kaffe i mängder och rentav en cigarett eller två, men jag vet var jag är på väg. Jag sitter vid ratten och jag har ett bra gäng med sköna kartläsare som ibland har rätt och ibland fel, men det är inte destinationen som ger lyckan just nu. Det är att man har väldigt bra sällskap när man kör vilse och förmågan att lägga om rutten när man känner att man är påväg mot världens ände.

Ibland är det bra att skita i gamla talesätt och omformulera dem till något som ger mening för en själv. Även om det råkar vara att Klippa jobbet och skaffa sig ett liv.

2 kommentarer:

Mats Lindborg sa...

En space pig! Episk kommentar efter några korta sekunder tystnad. Älskar´t.

Joakim Nyström sa...

Och den där underbara grisen där hemma är ett minne från den tiden.
Lite som en påminnelse om att stanna upp och tänka på vad fasen man håller på med. http://www.flickr.com/photos/jnystromdesign/6074124091/in/photostream