fredag 23 september 2011

Inte bara Unplugged (Eddie Lövholm, Love Linblom och Oskar Gyllenhammar & Klubb Hjärtat)

Ikväll blev det spelning. Kände att efter ha maraton-jobbat mig igenom en hel vecka, så behövde jag i varje fall några timmars grönbete. Det blev ett besök till grannen till Cofice, där jag jobbar på dagarna; Underbara Bar. Blev tipsad av Anna att sticka förbi eftersom hennes polare Eddie Lövholm spelade live på barens torsdagsklubb; Inte bara unplugged ihop med ett gäng andra riktigt bra band.

Det var... riktigt jädra bra. Upptäckte Love Linblom som var något av det härligaste jag sett live. Tänk dig att du blandar alla glad pop i Sverige + riktigt nakna texter som gränsar till det naiva och catchy melodier så man nynnar på det oavbrutet. Bäst är så klart låten som inte är släppt än, men som kommer; Underland, vilken handlar om att vara kär i en tjej som knarkar och bara försvinner då och då. Även Flemmingsberg (i think... eller annan förort), som handlar om att sälja granar mitt i natten och drömma om att få visa den man älskar hur vackert det är när ljusen tänds över hela Flemmingsberg (eller annan förort...).

Eftersom jag inte lyckades filma någon av de bästa låtarna kör vi på det här klippet från en gammal spelning på Café String.Eddie var som vanligt (har sett honom 3 gånger nu) grym. Skulle säga att han är nästa Winnerbäck, eftersom hans musik har så många element som just påminner om Lasse W. Vi pratar alltså tågstationer, tankar på sena nätter, brev från torg i Prag och någon som går och man själv stannar kvar. Fast det blir inte pastish. Det blir bara bra. För det känns så äkta.

Och(!!!) jag lyckades filma en av mina favoritlåtar som han inte har släppt än. Så mitt bloggcandy i den här posten är en video med Slå ett slag för mig med. Kvällen avslutades med Oskar Gyllenhammar & Klubb Hjärtat som även där hade en och annat Winnerbäckselement, men också stod för skön musik.


Hitta gänget på Spotify: 

Inga kommentarer: