måndag 19 december 2011

Fortfarande lite feber...

... Men idag går jag till husläkarmottagningen och ber om antibiotika. Nån jädra måtta får det vara. :)

Bild

(Vet att det här verkar toklite, man jag har sjukt låg temperatur i vanliga fall. Typ 36 grader. Så, jo, det VISST febur)

Posted via email from jnystromdesign's posterous

torsdag 15 december 2011

Plötsligt händer det....

Jädrar. Jag tror jag har blivit trött på att gnälla.

Man slutar sällan att förvånas när man är jag.

Nya Boots och tillfrisknande

Har legat däckad hemma ett par dagar. Hela Bloggbyrån verkar ha åkt på någon monsterhistoria till influensa eller liknande.
Anyhow; Idag började jag piggna till efter en gårdag som i princip bara bestod av sömn. Seriöst; jag vaknade klockan 9:00 och skummade lite facebook, somnade om efter en timme till klockan 18:00 och var sen vaken till midnatt och därefter vaknade jag vid 9:00 i morse. Det är massor sova.

Idag kröp jag ur mitt näste av febriga lakan och bestämde mig för att 1. Byta lakan och 2. Göra något vettigt.

Eftersom det ovettigaste just nu är att mina boots läcker och mina sneakers inte är gjorda för vinterstockholm, blev det en tur till Gärdets offentliga weirdo-outlet för inköp av ett rejäla Timberlands. Weirdo outlet visade sig vara ett grymt drag för jag hittade mina pjucks för 1000 kr (typ en femhundring under vanligt pris). MEN den kusligt snälla farbrorn i affären plirade med ögonen och sa idag är det drive på de där.

Ergo; Mina vinterkängor landade på 750 spänn. - Win!

För att krydda upp det hela fick jag mitt skattebesked och fick tilbaka pengar i år. - Dubbel-Win!

Så här glad blev jag: 

Jetteklad Joakim

måndag 5 december 2011

Om sanningen ska fram....

...hur ofta sitter du och bläddrar igenom din blogg och tänker "Jädran, den här liraren är ändå ganska bra på att få till ett och annat blogginlägg."
Det händer mig ibland. 

Chunky äppelmos med kanelsmak (Recept)

Okej, ni kanske undrar över namnet. Det råkar det vara så att jag verkligen avskyr ordet "kompott". Det låter som en hybrid mellan potta och kompost. Inte den självklara namngivningen för något som är tokgott. Och trots att "Chunky äppelmos" just är en omskrivning av kompott, så ser jag inget problem med en omskrivning. It's good shit.

Anyhow. För er som inte vet: Jag tål inte äpplen. (Jag tål typ inte nåt med kärnfrukt + pollen). MEN, för det finns ett men i den här dystra kråksången: Jag tål typ alla frukter om de är tillagade. Något med nån kärnolja som omvandlas eller nåt sånt.

Jag köpte hem lite äpplen för att göra mitt hem fint och juligt. Sen kom jag på att det här var en jävla waste, ingen kommer ju hit så ofta och det är ganska sällan någon vill äta äpplen solo. (Don't ask me, det är min erfarenhet.)

- Såååå. Jag kom på att min mamma brukar gå crazy varje höst och göra äppelkompott, (ugh....) menar så klart chunky äpplemos, av alla äpplen från träden på vår tomt. Det brukar vara ganska gott, så jag tänkte what the fuck, jag provar om jag kan slå mamman i chunky-äppelmos-kokning. And I did.

Här kommer receptet på bästa chunky-äppelmoset:

Whatsin
  • 2 äpplen som är typ röda och lite vaxiga. Ser väldigt juliga ut. 
  • 1/2 Citron (man ska ha askorbinsyra, men jag tycker fuck that. Naturligt is the shit)
  • En hyfsat stor kanelstång
  • 1 dl socker (alltså, jag tar i nu. Det är möjligt att man ska köra i lite mindre. Eller mer. Tänk på att man häller bort upplöst socker på slutet. Just sayin)
Howto
  1. Skala inte äpplena. De röda skalen ger moset en skön rosa färg + att det chunkar till allt. Ta och kärna ur dem bara. Sen choppar du ner äpplena i 1-2 cm kuber. Lägg dem i en kastrull med säg... 5dl vatten eller så att det täcker äpplena. (De flyter så de kommer inte blit täckta, men se till att de kan flyta fritt)
  2. Häll i sockret + pressa i citronen
  3. Koka upp  och släng i kanelstången. Låt koka i 10 minuter.. typ... Smaka av på vägen och dra upp kanelstången om det smakar tillräckligt. (Tillräckligt är "gott") 
  4. Nu borde det blivit lite mosigare. Plocka upp kanelstången om du inte redan gjort det. Ta och häll av vattnet tills det bara är typ 2 cm på botten. Koka ner och rör/mosa så att det blir något mosigt som alla de chunky bitarna kan bo i. 
  5. Ok. Ta och kyl ner allt riktigt snabbt så behåller du chunkigheten. Jag slängde ut kastrullen på balkongen och tittade på Julkalendern. Du kan välja något annat. Temperatur på balkong bör ligga runt nollstrecken för att det här ska funka, så låt bli att följa receptet vid t ex midssommar. (Då sänds inte Julkalender heller...)
  6. Paketera i en snygg burk eller gör som jag och ta ett par fula tupperwareburkar i enportionssize. 
Serweuringstipz:

- Min frukost bestod idag av mitt chunky-äppelmos med kall mjölk och lite krossat husmansknäcke till. Väldigt Luthersk. Väldigt gott. Rekommenderar det hårt.

Det blev precis väldigt enkelt att göra fåniga gif-inlägg

Hittade precis till Gifyo.
Vet inte om ni lagt märket till de "Halvaktuella" bilderna på mig uppe i hörnet. De kommer från Dailybooth. Gify är ungefär som Dailybooth fast med animerade giffar. Då kan man göra såna här roligheter väldigt enkelt:


PArtytime?!!

Dagens tips, liksom....

lördag 3 december 2011

Att äta förrätt på KGB

Vi hade en idé.
Den var ganska enkel och byggde på att man gillar saltgurka.
Saltgurka och vodka.
Typ som en förrätt. Innan sushi på East.

Sen. Skulle. Vi. Ha. Gått.

Men det gjorde vi inte.

Igår gick tre oskyldiga personer i samlad skara till en mystisk avkrok i det Stockholmska landskapet. En plats som inte riktigt tillhör någon stadsdel utan lever sitt egna lilla liv - Malmskillnadsgatan. Och inte nog med att de gästade Stockholms en gång prostitutionstäta gata. De tittade in på KGB, en bar med fokus på vodka, rysk mat och... Tja, dubstep.

(De tre oskyldig var vi; Jag, Jennifer och Nicklas)

Vi fick in en talrik med saltgurka, honung och smetana var. Tog en vodka till och sen... Och sen är jag inte helt säker på vad som hände.

För vi kom inte riktigt till East. Istället upptäckte vi att KGB inte bara hade inlagd gurka, utan dessutom hade sin egenbrandade skumpa.

De hade även ryska radiomeddelanden på toaletten, en klubb i källaren som hette Vidrig (jepp, så hette den) och något otyg som kallades för Jack and Smack, men allt det är ganska oviktigt.

Det som är viktigt är:

Drick.
Inte.
KGBs.
Skumpa.

Låt bara bli. Vet inte exakt vad den innehåller, men med tanke på hur mitt huvud mår idag kan jag gissa mig fram till att det är sodastreamat vin i prisklassen strax under Åkessons matlagningsvin i tetrapak, som de troligtvis har spetsat till med baltikumvodka som smugglats in i landet via bensindunkar.

Det här är din första och enda varning.

Slut på meddelandet.