onsdag 11 januari 2012

Dubbelbra - Niki & the Dove + Erik Hassle

Ibland blir jag lite kär. Eller besatt. Eller det där ordet för när man känner att man vill vara eller äga en person som berör en. Hänförd? Det är lite så jag känner när jag lyssnar på mina absoluta favoriter just nu.

Niki & the Dove
Förra veckan tjatade jag ihjäl mina vänner att hänga till Debaser för att se Niki & the Dove. Jag hade sett dem i somras på Debaser Slussen och det var så där makalöst bra som gör att man blir osäker på om det verkligen hände. Som tur var hann jag dra upp mobilen och filma en låt, så jag fick bevis till dagen efter. Det handlade inte om en endorfinbombad hjärna som blommat ut under sommaren. Det var magisk musik.


Niki & the Dove - Dj Easy my Mind | Live at Debaser

Så jag lyckades få med ett par trogna medryttare som jag mutade med en moules frites-middag hemma hos mig. Efter en timmes köande (Jepp, så länge stod vi) fick vi se en konsert som var så galet bra i energi, ljus och musik. Jag var såld än en gång. Hela veckan har hittills bestått av tvångsmässigt lyssnande på The Drummer och Mother Protect. Texterna är minst sagt... flummiga. Ibland lite osammanhängande. Och det är jävligt uppfriskande, när nästan alla musiktexter har blivit, så slätstruket förklarande.


Niki & the Dove - The Drummer

Anyhow: bra shit. Niki & the Dove kom 5:a i BBC's lista Sound of 2012 och jag hoppas att de kommer få den uppmärksamhet som de förtjänar.

Erik Hassle
Jag har tidigare nämnt att jag är lite av ett Hassle-fan och de flesta är bekanta med hans Don't bring flowers after I'm dead, fast man bör inte missa att han gör grymt mycket coola samarbeten med t ex svenska houseguden Johan Dahlbäck eller varför inte hans bootlegs på Alors on danse.


Stromae feat. Erik Hassle - Alors on danse

Hur som helst släppte Erik till min stora glädje nytt förra året Mariefred sessions vilket är ett gäng blandade karameller som på vissa spår leker med samma sköna electrosound som Robyns Body talk, men även innehåller låtar med samma sköna egna sound som hans debutalbum Hassle.Tips: Son of a Kid
På Hassles blogg fick jag dessutom tips om en polare till honom som gör minst sagt lika bra musik, Son of a Kid. Hans Destroy Destroy går även varm i mina lurar just nu.


Bra + Bra = Brabrabrabra!
Så vad händer när två fantastiska talanger stöter ihop? De passar på att göra lite magi. Av en slump hittade jag det här klippet med Hassle och Malin Dahlström (sångerskan i Niki & the Dove) där de kör en duetten Who's gonna walk you home.  Så magiskt bra.

1 kommentar:

Anonym sa...

han spelar på måndag på mosebacke, det blir gryyyyymt! SON OF A KID alltså