lördag 18 februari 2012

Copy-Transform-Combine (Everything is a remix)

Såg fjärde delen av Everything is a Remix idag och känner att det är viktigt att vi börjar (fortsätter) att prata om copyright och patent. Det handlar liksom inte om att avskaffa copyrighten, utan att förändra reglerna så att inte patent- och copyrighttroll förstör all utveckling.
Vi behöver skydda de som lägger tid på att utveckla och tänka utanför etablerade mönster, men samtidigt ska vi stötta dem så att de inte blir tvungna att uppfinna hjulet på nytt bara för att någon sitter på ett patent för hjul.
- Ta några minuter och kolla in filmen. Den ger en ganska bra inblick i varför reglerna ser ut som de gör och varför de måste förändras.


Everything is a Remix Part 4 from Kirby Ferguson on Vimeo.

Bilden till dagens post är ett utdrag från filmen och beskriver hur evolution funkar i både fysiobiologi och memebiologiskt. I botten la jag till ett citat från Peter Sundes intervju i Wired i veckan.
Tanken var från början att det skulle bli någon form logo. Den känns inte helt klar, så jag lägger upp psd-filen + fonterna, så att någon annan kan kopiera, förändra och kombinera den till något nytt.

Inga kommentarer: